ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 Σκέψεις που σαμποτάρουν την προσπάθεια!

4 Σκέψεις που σαμποτάρουν την προσπάθεια

Μία προσπάθεια μείωσης βάρους δεν είναι απλή υπόθεση και αύτη είναι η βασική αρχή για να ξεκινήσετε τον αγώνα σας. Δώστε θάρρος στον εαυτό σας και απευθυνθείτε στους κατάλληλους για να σας καθοδηγήσουν και να υποστηρίξουν την προσπάθειά σας. Η διαδρομή ίσως να είναι μεγάλη, ίσως να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε φουρτούνες, όμως εσείς θα είστε εκεί να παλεύετε και θα δείτε ότι αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρετε. Μην τα παρατήσετε, μην πείτε «δεν είναι αυτά για μένα». Πιστέψτε στις ικανότητες σας και κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας!

1. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ…

Όλοι μπορούν! Άλλοι το κατανοούν νωρίς, άλλοι λίγο αργότερα, όμως όλοι μπορούν. Το κλειδί είναι να θέλετε να “χάσετε τη βόλεψή σας”. Να δοκιμάσετε εναλλακτικούς τρόπους διοχέτευσης της ενέργειάς σας, να περπατήσετε για να φύγει η έντασή της δύσκολης ημέρας  αντί να φάτε το ξεχασμένο γλυκό στο ψυγείο, να πιείτε ένα ποτήρι κρασί αντί για δύο γλυκά κοκτέιλ στην συνάντηση με τους φίλους σας, να κοιμηθείτε μισή ώρα αργότερα ή να ξυπνήσετε μισή ώρα νωρίτερα για να προγραμματίσετε τα γεύματα της ημέρας σας, κ.ο.κ.. Πάντως, σίγουρα μπορείτε! Σημασία έχει να το πιστέψετε και να το θέλετε πραγματικά! Όλα τα πράγματα στη ζωή χρειάζονται κόπο, θυσίες, υπομονή και επιμονή για να τα κατακτήσετε. Πως μπορεί να σας χαριστεί η υγεία, όταν εσείς της πάτε κόντρα;

2. Μεγαλοποιείτε τα λάθη σας / Υποβιβάζετε τις επιτυχίες σας

Όταν μία μέρα δεν πάει καλά οι αρνητικές σκέψεις φωλιάζουν αμέσως στο μυαλό σας και γίνονται όλο και πιο σκοτεινές. Αντίθετα, όταν μία μέρα πάει όπως έχει από την αρχή προγραμματιστεί σας περνά παγερά αδιάφορή και δεν σκέφτεστε να πείτε ένα μπράβο στον εαυτό σας. Δεν είναι άδικο αυτό; Απομονώνετε το λάθος και το παίρνετε μαζί σας για μέρες ή και εβδομάδες και φυσικά το επαναλαμβάνετε και φταίει η ψυχολογία σας για αυτό. Από την άλλη πλευρά, την καλή μέρα την ξεχνάτε εύκολα! Γιατί; Πείτε ένα μπράβο στον εαυτό σας και συνεχίστε την προσπάθειά ανεπηρέαστοι από τα φάουλ!

3. Αποκλείετε τα νέα θετικά στοιχεία του εαυτού σας

Έστω ότι ο πρώτος σας στόχος είναι 5 διαφορετικές αλλαγές στην καθημερινότητα σας. Εσείς αντιλαμβάνεστε ότι οι 3 έχουν επιτευχθεί και οι 2 όχι. Δείτε τες! Αναγνωρίστε τες! Είναι κτήμα σας οι αλλαγές σας. Ωφελείστε από αυτές. Καταγράψτε τες στη λίστα με τα συν. Στη λίστα με τα DONE! Τα καταφέρατε! Προφανώς, δεν είναι το τέλειο 5/5, είναι όμως μία πολύ καλή αρχή! Εάν σκεφτείτε τα νέα θετικά στοιχεία του εαυτού και των συνηθειών σας σίγουρα θα τα πολλαπλασιάσετε σύντομα!

4. «Τι είπαν για μένα;»

Γιατί σας ενδιαφέρει τόσο πολύ; Ποιοι σχολίασαν κάτι για εσάς; Σας αφορά πραγματικά η γνώμη τους; Εάν παχύνατε το ξέρετε εσείς καλύτερα από τον καθένα. Εάν αδυνατίσατε, επίσης. Κάντε focus σε εσάς.

«Εάν σου αρέσεις και αισθάνεσαι όμορφα με τον εαυτό σου δεν χρειάζεται να αλλάξεις για τους άλλους. Χρειάζεται να αλλάξεις μόνο όταν εσύ το θέλεις! Για την υγεία και την καθημερινότητά σου.»