ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ “ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ”!

Διατήρηση βάρους &
Διατροφική εκπαίδευση

Η βασική αρχή του γραφείου, σύμφωνα με την οποία κινούμαι ανεξάρτητα από το διατροφικό σας στόχο, είναι να κατακτήσετε όλα τα εφόδια και τη γνώση για να διατηρήσετε το αποτέλεσμα για το οποίο έχετε δουλέψει σε βάθος χρόνου και μέσω της διατροφικής εκπαίδευσης και συζήτησης, να διαχειριστείτε τη διατροφή σας εντός και εκτός των “ζωνών ασφαλείας” σας, τη διατροφή ολόκληρης της οικογένειας (σε βασικό επίπεδο) κ.α.

Είστε και όλοι εσείς που δεν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη ζυγαριά, κάτι ιδιαίτερα θετικό! Μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα πάρετε πολλές απαντήσεις σε βασικό η προχωρημένο επίπεδο για διάφορα διατροφικά θέματα που σας απασχολούν. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι θα δείτε τη σύσταση του σώματός σας (μέσω της μέτρησης ανάλυσης σύστασης σώματος), ενώ θα συνεχίσουμε με συνεδρίες δίνοντας απαντήσεις για σωστούς και λάθος χειρισμούς, για διατροφικούς  μύθους και αλήθειες που σας μπερδεύουν, ενώ αν οι διατροφικές σας συνήθειες σας προβληματίζουν ή αισθάνεστε ότι δεν είναι ποιοτικές, αυτό που θα κερδίσετε μέσω των συνεδριών είναι να πάρετε όλες τις διατροφικές οδηγίες που επιθυμείτε και ενδιαφέρουσες λύσεις γευμάτων για να τρώτε εξίσου γευστικά, αλλά πιο υγιεινά!

Μείωση βάρους

Το σημαντικότερο αίτιο εμφάνισης της υπερβαρίας αλλά και της παχυσαρκίας συνεχίζει να είναι η ανισορροπία μεταξύ της προσλαμβανόμενης ενέργειας και της ενεργειακής δαπάνης.

Όταν λοιπόν οι θερμίδες που προσλαμβάνετε καθημερινά είναι περισσότερες από τις θερμίδες που καταναλώνετε, αυτή η περίσσια ενέργειας αποθηκεύεται στο σώμα, κυρίως ως λίπος, ώστε να χρησιμοποιηθεί αργότερα ως καύσιμο.

Μείωση βάρουςΜια ισορροπημένη διαιτητική προσέγγιση για τη μείωση του σωματικού βάρους δεν πρέπει να αποκλείει ολόκληρες ομάδες τροφίμων, όπως είναι οι υδατάνθρακες. Επίσης, είναι απαραίτητο να γίνει με προσεκτικό σχεδιασμό, και να λαμβάνεται υπόψη το διατροφικό παρελθόν του εκάστοτε ενδιαφερόμενου. Για παράδειγμα, εάν η ημερήσια ενεργειακή σας πρόσληψη υπολογίζεται προσεγγιστικά πως αγγίζει τις 2500-3000 θερμίδες την ημέρα, δεν είναι ασφαλές και πιθανότατα σε βάθος χρόνου αποτελεσματικό, να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα διατροφής 1500 θερμίδων από τη μία ημέρα στην άλλη. Και κάπου εκεί ξεκινά η εξατομίκευση και η λήψη διατροφικού ιστορικού παίρνει πρωταγωνιστικό ρόλο!

Επίσης, δεν θα παραλείψω να σας αναφέρω και τον ρόλο των γονιδίων στην εμφάνιση της υπερβαρίας και κυρίως την ανάπτυξη της παχυσαρκίας, ένα θέμα που μελετάται αρκετά τις τελευταίες δεκαετίες. Είναι αναγκαίο λοιπόν, να καταστεί σαφές ότι η διατροφική σας συμπεριφορά, η σωματική δραστηριότητα και γενικά ο τρόπος ζωής είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που θα αποτρέψουν ή θα επιτρέψουν στους γενετικούς παράγοντες την φαινοτυπική έκφραση της παχυσαρκίας όταν υπάρχει προδιάθεση!

Γι’ αυτό δώστε βάση σε εσάς και τη γενικότερη στάση σας απέναντι στη διαχείριση της καθημερινότητά σας! Επιτυγχάνεται η αλλαγή, όσα “εμπόδια” και αν υπάρχουν!”

Τέλος, θα προσπαθήσουμε μαζί να μάθουμε τρόπους διαχείρισης του περιβάλλοντός σας, εάν δεν σας βοηθά στην προσπάθεια που ξεκινάτε. Θα συζητήσουμε για το πως θα κρατήσετε τις ισορροπίες στην κοινωνική σας ζωή και φυσικά θα προσπαθήσουμε ίσως για πρώτη φορά να καταρρίψουμε μύθους που μέχρι σήμερα σας έκαναν να αισθάνεστε αιχμάλωτοι, να νιώθετε τύψεις και τελικά να σαμποτάρουν την προσπάθειά σας, χωρίς να υπάρχει πραγματική αιτία.

Απαγορεύεται το “απαγορεύεται”!

Κλείστε τώρα την 1η σας συνεδρία!

Αύξηση βάρους

Η αύξηση σωματικού βάρους μπορεί να φαίνεται εύκολη υπόθεση, όμως η εξατομίκευση είναι το άλφα και το ωμέγα και σε αυτή την περίπτωση! Αποτελεί πολύ μεγάλη πρόκληση και σίγουρα πρέπει να γίνεται ισορροπημένα!

“Είναι λάθος το να βασίσετε τη διατροφή σας σε αυξημένη κατανάλωση junk food, γλυκών και ροφημάτων υψηλής θερμιδικής αξίας, αγνοώντας την ποιότητα της τροφής που προσλαμβάνετε, γιατί απλά “δεν έχετε την ανάγκη να προσέξετε.

Αύξηση βάρουςΣε αυτή την περίπτωση είναι αναγκαίο να εξεταστούν πολλοί παράγοντες προκειμένου να δοθεί η λύση στο ζητούμενο, όπως είναι:

Το ιστορικό του σωματικού σας βάρους (Πόσα κιλά είστε τώρα; Που κυμαίνεται το βάρος σας τα τελευταία χρόνια; Είναι ηθελημένη ή ακούσια η απώλεια βάρους; Αν είναι ηθελημένη με ποιο τρόπο έγινε και γιατί; Ήταν απότομη η απώλεια βάρους ή πραγματοποιήθηκε σε μεγάλο χρονικό διάστημα;)

Η ανάλυση σύστασης σώματος (Ποια είναι η σύσταση του σώματος σας αυτή τη στιγμή; Ποιο είναι το ποσοστό λίπος σας και πόσος ο μυϊκός σας ιστός; Είναι κάποιος από τους παραπάνω ιστούς κάτω από τα φυσιολογικά επίπεδα; Να θυμάστε ότι και ο λιπώδης ιστός έχει κατώτερο φυσιολογικό όριο και ορισμένες φορές είναι απαραίτητο να αυξηθεί!)

Το ορμονολογικό σας προφίλ (Δίνει αρκετές απαντήσεις και κυρίως στις γυναίκες!)

Η κατάσταση της υγείας σας – Πιθανότητα ασθένειας (Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που η απώλεια βάρους είναι ξαφνική και μεγάλη, χωρίς να συμπίπτει με αλλαγές στη διατροφή και τη δραστηριότητά σας, είναι απαραίτητη η περαιτέρω διερεύνηση για να αποκλειστεί η πιθανότητα παθολογικών ευρημάτων!)

Η ενεργειακή πρόσληψη και οι ενεργειακές δαπάνες (Είναι απαραίτητος ο υπολογισμός των θερμίδων που καταναλώνετε σε σχέση με αυτές που δαπανάτε καθημερινά. Καμιά φορά δεν είναι επαρκές το διαιτολόγιό σας!)

“Όπως και στη μείωση βάρους, έτσι και στην αύξηση δεν πρέπει να υποβαθμίζεται η θρέψη και η υγεία σας”

Διατήρηση βάρους – Διατροφική εκπαίδευση

Διατήρηση βάρους – Διατροφική εκπαίδευση

Η βασική αρχή του γραφείου, σύμφωνα με την οποία κινούμαι ανεξάρτητα από το διατροφικό σας στόχο, είναι να κατακτήσετε όλα τα εφόδια και τη γνώση για να διατηρήσετε το αποτέλεσμα για το οποίο έχετε δουλέψει σε βάθος χρόνου και μέσω της διατροφικής εκπαίδευσης και συζήτησης, να διαχειριστείτε τη διατροφή σας εντός και εκτός των “ζωνών ασφαλείας” σας, τη διατροφή ολόκληρης της οικογένειας (σε βασικό επίπεδο) κ.α.

Είστε και όλοι εσείς που δεν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη ζυγαριά, κάτι ιδιαίτερα θετικό!

Μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα πάρετε πολλές απαντήσεις σε βασικό η προχωρημένο επίπεδο για διάφορα διατροφικά θέματα που σας απασχολούν.

Ενδεικτικά να αναφέρω ότι θα δείτε τη σύσταση του σώματός σας (μέσω της μέτρησης ανάλυσης σύστασης σώματος), ενώ θα συνεχίσουμε με συνεδρίες δίνοντας απαντήσεις για σωστούς και λάθος χειρισμούς, για διατροφικούς  μύθους και αλήθειες που σας μπερδεύουν, ενώ αν οι διατροφικές σας συνήθειες σας προβληματίζουν ή αισθάνεστε ότι δεν είναι ποιοτικές, αυτό που θα κερδίσετε μέσω των συνεδριών είναι να πάρετε όλες τις διατροφικές οδηγίες που επιθυμείτε και ενδιαφέρουσες λύσεις γευμάτων για να τρώτε εξίσου γευστικά, αλλά πιο υγιεινά!