Συνεδρίες στο γραφείο

Θα χαρώ να σας συναντήσω στο γραφείο! Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται ανά 2 εβδομάδες.
Συνεδρίες στο γραφείο

Επικοινωνήστε μαζί μου είτε με email στο info @ geotrhepsis.com ,
είτε τηλεφωνικά στα 213 0466 040 και 698 7272 143
και θα ορίσουμε τη συνεδρία μας σε ημέρα και ώρα που σας εξυπηρετεί!

Τι περιλαμβάνει η πρώτη συνεδρία;

Θα χαρώ να σας συναντήσω στο γραφείο! Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται ανά 2 εβδομάδες.
1. Λήψη ιατρικού και φαρμακευτικού ιστορικού

Η διατροφή επηρεάζει και επηρεάζεται από την ύπαρξη ορισμένων ασθενειών και λήψη ορισμένων φαρμάκων. Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας πρόσφατες αιματολογικές εξετάσεις (π.χ. γενική αίματος, βιοχημικές κ.α.), να γνωρίζετε τη φαρμακευτική σας αγωγή και να με ενημερώσετε για πιθανές παρατηρήσεις του ιατρού σας ή να έχετε μαζί σας το ιατρικό σημείωμα του θεράποντα (για διατροφική υποστήριξη παθολογικών καταστάσεων).

2. Λήψη διατροφικού ιστορικού

Η λήψη του διατροφικού σας ιστορικού είναι απαραίτητη για να ορίσουμε την αφετηρία σας, η οποία φυσικά επηρεάζεται πρωτίστως από την αιτία της επίσκεψής σας. Σε αυτό το στάδιο είναι απαραίτητη η λεπτομερής περιγραφή και των ποσοτήτων φαγητού που καταναλώνετε μέχρι σήμερα, αλλά και των αποστροφών και των προτιμήσεών σας.

3. Συζήτηση σχετικά με την καθημερινότητα και τις ανάγκες σας

Λαμβάνοντας υπόψη την μοναδικότητα του καθενός και με σεβασμό στο καθημερινό σας πρόγραμμα και τις απαιτήσεις του, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με σκοπό να ορίσουμε μαζί το πλαίσιο στο οποίο θα συνεργαστούμε για να είναι η προσπάθεια καθόλα επιτυχημένη. Οι πληροφορίες που θα λάβω σχετικά με τη ζωή σας θα με βοηθήσουν στη σύνταξη εξατομικευμένων διατροφικών οδηγιών, ώστε η παρέμβαση να είναι ουσιαστική και οι στόχοι ρεαλιστικοί.

4. Σωματομετρήσεις (Βάρος – Ύψος - ΔΜΣ) & Μέτρηση Ανάλυσης Σύστασης Σώματος (Λιπομέτρηση)

Στο γραφείο θα βρείτε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για τις μετρήσεις του ύψους, του βάρους και της ανάλυσης σύστασης σώματος (Ψηφιακός Ζυγός Seca 787 και Αναλυτής Seca mBCA 525). Προτείνεται οι μετρήσεις να γίνονται στις προγραμματισμένες συνεδρίες από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η εκάστοτε προσπάθεια! Μην αποπροσανατολίζεστε με τα αποτελέσματα και τους αριθμούς της οικιακής σας ζυγαριάς, εφόσον η συνεδρία γίνεται στο γραφείο, όσο “έξυπνη” και αν είναι! Όσο για τον έλεγχο της προσπάθειάς σας, μπορεί να γινεί απλά με τα ρούχα της ντουλάπας σας, την ευεξία που πιθανό να αισθάνεστε και τη διάθεσή σας!

Προετοιμασία πριν από το ραντεβού σας:

Οι συνεδρίες προτείνεται να πραγματοποιούνται περίπου την ίδια ώρα κάθε φορά, εάν είναι εφικτό, έτσι ώστε το σώμα σας να βρίσκεται στην ίδια κατάσταση. Το αποτέλεσμα της πρωινής ζύγισης σε σχέση με την απογευματινή διαφέρει!

Προϋποθέσεις πριν από την ανάλυση σύστασης σώματος (λιπομέτρηση)

 • Αποχή από φαγητό και υγρά για 4 ώρες πριν τη μέτρηση. (1 ποτήρι νερό δεν θα επηρεάσει το αποτέλεσμα της μέτρησης). Προσοχή! Δεν επιτρέπονται ούτε τσίχλες / καραμέλες!
 • Αποχή από εξαντλητική άσκηση τουλάχιστον 12 ώρες πριν τη μέτρηση
 • Αποχή από το αλκοόλ τουλάχιστον 8 ώρες πριν από τη μέτρηση. (Ιδανικά και καφεΐνη. Μπορείτε την ημέρα της συνεδρίας να καταναλώσετε καφέ decaf).
 • Γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία πρέπει να βρίσκονται στην ίδια φάση του κύκλου της έμμηνου ρύσεως. Ιδανικά να μην πραγματοποιείται η μέτρηση τις πρώτες 4 ημέρες της εμμήνου ρύσεως και 2-3 ημέρες πριν.
 • Η χρήση ορισμένων φαρμάκων (π.χ. διουρητικών, αντιφλεγμονώδη) μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα της λιπομέτρησης.
 • Η θερμοκρασία του σώματος πρέπει να είναι φυσιολογική.
 • Ο ρουχισμός πρέπει να είναι παρόμοιος κάθε φορά που επαναλαμβάνεται η μέτρηση.
 • Πριν από τη μέτρηση πρέπει να αφαιρούνται κοσμήματα, αξεσουάρ, smartwatch και ζώνες που έρχονται σε επαφή με το δέρμα.

Αντενδείξεις: εγκυμοσύνη, βηματοδότης ή άλλη ηλεκτρική ιατρική συσκευή, μεταλλικό αντικείμενο στο σώμα.

5. Σχεδιασμός Εξατομικευμένου Πλάνου Διατροφής

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα θα προχωρήσουμε στη σύνταξη του διαιτολογίου σας. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Είτε θα λάβετε το εξατομικευμένο διαιτολόγιο αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η συνεδρία, είτε θα σας αποσταλεί εντός 24-36 ωρών, εάν κριθεί απαραίτητο να διερευνηθεί κάτι περαιτέρω ή αν χρειαστεί να δώσουμε περισσότερο χρόνο από τον αναμενόμενο σε κάποιο από τα παραπάνω βήματα!

Τι περιλαμβάνουν οι επόμενες συνεδρίες;

Θα χαρώ να σας συναντήσω στο γραφείο! Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται ανά 2 εβδομάδες.
 • Συζήτηση όσων συνέβησαν διατροφικά. Θα μιλήσουμε για τους “σωστούς” και τους “λάθος” χειρισμούς, τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντήσατε! Μην ξεχνάτε πως μία επιτυχημένη προσπάθεια δεν εξαρτάται αποκλειστικά από ένα διαιτολόγιο, καθώς πολλές θα να είναι οι φορές που δεν θα υπάρχει η δυνατότητα πιστής ακολουθίας του!
 • Σωματομετρήσεις
 • Διατροφική εκπαίδευση / Συμβουλευτική / Κινητοποίηση
 • Τροποποίηση του προγράμματος διατροφής
 • Η ανάλυση σύσταση σώματος πραγματοποιείται είτε σε κάθε συνεδρία, είτε σε κάθε δεύτερη συνεδρία, ανάλογα με τις ανάγκες του περιστατικού.

Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται ανά 2 εβδομάδες. Κατά περίπτωση, η συχνότητα των συνεδριών μπορεί να είναι πιο συχνή ή πιο αραιή. Επίσης, συνήθως τροποποιείται η συχνότητα των συνεδριών με το πέρασμα του χρόνου.